Krajem sedmice zima pokazuje svoje pravo lice

U utorak u Srbiji promenljivo oblačno i vetrovito uz jak, ponegde i olujni severozapadni vetar, a smenu sunčanih i oblačnih intervala pratiće povremeni kratkotrajni pljuskovi kiše ili susnežice u nizijama i snega u brdsko-planinskim predelima. Najviša temperatura od 3 do 7 stepeni, kažu sinoptičari Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozi, u sredu suvo i malo toplije. Vetar slab i umeren, na severu i istoku i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 2, a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni. U toku noći naoblačenje sa severa sa mešovitim padavinama.

U četvrtak oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, na severu i istoku jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 3, a najviša od 6 do 9 stepeni uz pad temperature posle podne i uveče.

Za petak sinoptičari najavljuju oblačno vreme, na severu suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, na severu i istoku jak, severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 1, a najviša dnevna od 3 do 6 stepeni.

Od 4. do 8. februara česta prolazna naoblačenja sa susnežicom i snegom, a maksimalna temperatura će biti u padu, ističu meteorolozi.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar