Na “Gradini” zaplenjeni zlatnici i devize

Na graničnom prelazu “Gradina” carinici su u saradnji sa policijom zaplenili neprijavljene devize i investiciono zlato.

U Upravi carina kažu da je jedan prekršaj otkriven 2. aprila kada je za detaljan pregled na izlazu iz Srbije izdvojen BMW stranih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 47-godišnji putnik. On je imao nameru da bez prijavljivanja prenese preko granice 31.250 evra, od čega mu je vraćen dozvoljeni iznos, dok je preostala suma od 21.250 evra zadržana.

Dva dana ranije carinici su na istom prelazu zaplenili devet zlatnih pločica i dva zlatnika. Neprijavljeno investiciono zlato je otkriveno, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen porše kajen strane registracije, kojim je putovao bračni par iz Hrvatske ka Bugarskoj. Iako su rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje, u neseseru 54-godišnje žene su detaljnim pregledom pronađene zlatne pločice i zlatnici, čija je vrednost procenjena na više od 10.000 evra, navodi se u saopštenju.

P. Videnov

Foto: carina.rs

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar