Mališani iz PU “8. septembar” se upoznali sa tehnikama crtanja i slikanja u dimitrovgradskoj galeriji

Mališani iz Predškolske ustanove “8. septembar” sa vaspitačicama Nelom Mančev i Marijanom Mitov posetili su galeriju “Metodi Meta Petrov” u Dimitrovgradu gde su imali priliku da se druže sa slikarkom i kustosom galerije Lanom Đurov i da se upoznaju sa različitim tehnikama slikanja i crtanja.

Vaspitačica Nele Mančev je u izjavi za FAR rekla, da su deca mogla da vide kako se mešaju boje, dobijaju nijanse, kao i da vide neke nove tehnike. Mančev je navela da je Lana Đurov mališanima demonstrirala kako od geometrijskih oblika može da se nacrta voće, a na kraju radionice uradili su i jednu zajedničku umetničku sliku. Deca su, prema njenim rečima, mogla da steknu nova saznanja i iskustva na autentičnom mestu.

Mančev je naglasila da je zadovoljna radom dece na ovoj radionici i dodala da su mališani pokazali izuzetnu kreativnost što će im, kako kaže, pomoći da razviju izuzetne sposobnosti i talenat.

“Nama je bitno da u primeni Novih osnova programa sarađujemo sa ekspertima iz lokalne zajednice i roditeljima”, zaključila je vaspitačica.

A. Todorov

Foto: Nela Mančev

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar