Helena Stojanov iz Dimitrovgrada ostvarila plasman na Republičku smotru recitatora

U velikoj sali Centra za kulturu u Dimitrovgradu minulog vikenda održana je 54. Okružna smotra recitatora. Na smotri su učestvovala 42 recitatora koji su se nadmetali u 3 kategoriji – mlađi, srednji i stariji uzrast. Jedina učenica iz Dimitrovgrada koja je ostvarila plasman na Republičku smotru recitatora je Helena Stojanov iz gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije”. Ona je u kategoriji stariji uzrsst recitovala pesmu “Pismo ljubavi” Sanje D. Mikić.

Drugo mesto u starijem uzrastu osvojila je Kristina Gocev sa pesmom “Priznanje” Elizabete Georgiev, a treće je pripalo Andrei Tomović iz Pirota koja se predstavila pesmom “Ako me zaboraviš” Pabla Nerude. Pohvale u ovom uzrastu dodeljene su Valeriji Ćirić iz Bele Palanke za recitovanje pesme “Sutra opet” Dušana Matića i Mariji Đurić iz Pirota koja recitovala pesmu “Nepovratna pesma” Miroslava Antića.

U mlađem uzrastu prvo mesto i plasman na 54. Republičku smotru recitatora ostvarila je Anđelija Jašarević iz Pirota sa pesmom „Pomalo tužna pesma sa verovatno srećnim krajem“ Elizabete Georgiev. Drugo mesto pripalo je Aleksi Jovanoviću iz Dimitrovgrada koji je recitovao pesmu „Brat“ Miroslava Antića, dok je treće mesto zauzeo Andrej Durmišević iz Bele Palanke sa pesmom „Tragična ljubavna priča pevca Stavca“ Elizabete Georgiev. Pohvalu du dobile Petra Pejčić iz Bele Palnke koja je recitovala pesmu „Luda baba, elegantni vampir Boža i klinja“ Andrije Miloševića i Esma Cokun iz Pirota koja se predstavila pesmom „Krila“ Miroslava Antića.

U srednjem uzrastu prvo mesto i plasman na 54. Republičku smotru recitatora ostvario je Rastko Đorđević iz Pirota sa pesmom „Nosač“ Miroslava Antića. Drugo mesto zauzeo je Veljko Stojanov iz Dimitrovgrada sa pesmom „Ogledalo“ Vlade Stojiljkovića, a treće Lena Popović iz Bele Palanke koja je recitovala pesmu „Običnim rečima rečeno“ Biljane Stanovević. Pohvalu je dobila Doroteja Tošić iz Pirota koja se predstavila pesmom „Moja pesma“ Elizabete Georgiev.

Recitatore je ocenjivao stručni žiri u sastavu: Milica Filić, glumica Narodnog pozorišta u Nišu, Milica Vučković, profesor srpskog jezika i književnosti iz Niša i Aleksandar Krstić, glumac Narodnog pozorišta u Nišu.

Republička smotra recitatora biće održana 19. i 20. maja u Veljevu.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar