Pojačana kontrola autobusa koji prevoze turiste

Saobraćajna policija će u narednom periodu pojačano kontrolisati autobuse koji prevoze turiste kako bi im se obezbedilo da se bezbedno odvezu do željene destinacije. Ovo je izjavio pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

On je objasnio da će se kontrola u prvoj fazi odvijati na mestima polaska kako bi organizatori prevoza na vreme mogli da isprave eventualne nepravilnosti, a u drugoj na odgovarajućim mestima prilikom ulaska autobusa u našu zemlju.

Naveo je da će policija proveravati vozače na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora, ali i kontrolisati i da li imaju individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Belencan je poručio da je suština ovih kontrola da bezbednost saobraćaja i sigurnost putnika budu na visokom nivou, pri čemu je pozvao privredne subjekte koji se bave organizovanim transportom putnika da na propisan način učestvuju u saobraćaju, stoji na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Izvor i foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar