Tradicionalna priredba za đake prvake u osnovnoj školi “Hristo Botev”

U osnovnoj školi “Hristo Botev” je povodom početka nove školske godine održana tradicionalna priredba dobrodošlice za đake prvake.

Učenici četvrtog razreda uz pomoć svojih učiteljica Jasmine Ivanov, Milene Kotev, Rade Marković Notev i Srbijanke Branković pripremili su prigodan dvojezični program sa željom da prvacima prvi školski dan ostane u lepom sećanju.

Đacima i njihovim roditeljima obratila se direktorka škole Milena Stavrov poželevši deci uspešnu školsku godinu.

„Pre svega želim da se zahvalim svim roditeljima, učenicima i nastavnicima koji su ovaj dan učinili veoma posebnim za nas. Prvi septembar je uvek radostan dan za našu školu, ali i za sve ostale škole. Želim svima puno sreće i mirnu i uspešnu školsku godinu. Prvi put posle mnogo godina naša škola ima odeljenje na bugarskom jeziku i želim im mnogo uspeha. Takođe, u selu Trunski Odorovci imamo jednog đaka prvaka i njemu i njegovoj učiteljici želim puno uspeha“, rekla je Stavrov za medije.

Ovom tradicionalnom događaju prisustvovali su Petar Danov, konzul Republike Bugarske u Nišu, Dejan Milev, opštinski većnik za obrazovanje i informisanje i Branislav Vasov, zamenik predsednika Skupštine opštine Dimitrovgrad.

U prvi razred u matičnoj školi u Dimitrovgradu ove godine krenulo je 59 učenika, a njihove učiteljice biće Slavica Ilijev, Dragica Aleksov i Biljana Mihajlović. U školi u selu Trnski Odorovci biće jedan prvak sa učiteljicom Anom Lekov. Dva odeljenja će nastavu pohađati na srpskom, a jedno odeljenje je dvojezično.

Ekipa FAR-a đacima prvacima i svim učenicima želi da budu odlični đaci, dobri prijatelji i da donose radost svojim roditeljima.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar