VIDEO: Zoran Petrov – Zahtevamo besplatne udžbenike za učenike na teritoriji cele Srbije

Generalni sekretar stranke “Zajedno” Zoran Petrov gostovao je u studiju FAR-a i tom prilikom izjavio da se ta stranka zalaže da svi učenici na teritoriji cele Srbije imaju besplatne udžbenike.

“Sigurno, dostojno i kvalitetno obrazovanje je garant naše budućnosti i boljeg života za sve građane. Zbog toga je stranka “Zejedno” ovde u Dimitrovgradu još početkom godine uputila zahtev za besplatne udžbenike za sve đake u osnovnom i srednjem obrazovanju. Naravno, nemamo ništa protiv što deca u Beogradu imaju vaučere, najave za besplatne vrtiće i besplatne udžbenike, ali mi se zalažemo da ne postoji diskriminacija kada je u pitanju obrazovanje jer želimo da sva deca u Srbiji imaju ista i jednaka prava. Tražimo da i deca u Dimitrovgradu imaju besplatne udžbenike za osnovno i srednje obrazovanje”, rekao je Petrov.

Prema njegovim rečima, ulaganje u obrazovanje nije trošak, već investicija za bolji život svih građana Srbije i dodao da stranka „Zajedno” neće odustati od svog zahteva da sva deca imaju pravo na besplatne udžbenike.

Detaljnije u izjavi Zorana Petrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2023.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar