Udruženje građana “Glas Pirota” i Ekološki ustanak Pirot potpisali sporazum o zajedničkom delovanju i saradnji

Udruženje građana “Glas Pirota” i pokret Ekološki ustanak Pirot potpisali su u Pirotu sporazum o zajedničkom delovanju i saradnji pod nazivom “Dogovor za pobedu”.

Prisutnima su se obratili predsednik Udruženja “Glas Pirota” Darko Božić i narodni poslanici Danijela Nestorović i Aleksandar Jovanović Ćuta.

Kako je kazao Darko Božić, svi građani će moći da se upoznaju detaljnije sa sadržajem sporazuma koji će biti javan.

“Glavne tačke našeg sporazuma su borba protiv korupcije, zdrava životna sredina, podrška proizvodnji sertifikovane zdrave hrane, sprečavanje privatizacije javne svojine, mediji i sloboda govora, reforma socijalne politike, pomoć u lečenju, program podrške građanima sa neisplaćenim zaradama, uvođenje besplatnih udžbenika i besplatnih vrtića na teritoriji Grada Pirota i podrška zapošljavanju kroz obrazovanje odraslih”, naveo je Božić.

Narodna poslanica Danijela Nestorović kazala da su zajednički ciljevi razlog okupljanja i pritom pozvala pojedince, udruženja i organizacije da im se pridruže.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta je između ostalog istakao da mnoge građane muči nepravda i da će nastaviti da se bore za svoje ciljeve.

A. Todorov

Izvor: plusonline

Foto: Fejsbuk stranica Ekološki ustanak Pirot

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar