Vladica Dimitrov: Zaustavljeni radovi na izgradnji bungalova u neposrednoj blizini škole u Trnskim Odorovcima

O problemu u selu Trnski Odorovci o kojem je FAR pisao, a odnosi se na neovlašćen prolazak kamiona kroz školsko dvorište, čime je, po rečima nastavnog osoblja škole i meštana, ugrožena bezbednost učenika i oštećen deo dvorišta, zatražili smo odgovor od predsednika Privremenog organa opštine Dimitrovgrad Vladice Dimitrova.

Na dananašnjoj konferenciji za novinare koja je zakazana povodom održavanja sednice ovog organa, FAR je postavio Dimitrovu sledeće pitanje:

Da li ste upoznati sa problemom u školi u selu Trnski Odorovci i kako komentarište činjenicu da su u dvorištu svoje škole mogla da nastradaju jedina dva učenika u ovom selu od kamiona i vozila koja su poslednjih dana prolazila kroz školsko dvorište bez ičije saglasnosti?

Predsednik Privremenog organa je kazao da je juče upoznat sa ovim događajima i da je poslata ekipe iz Opštine Dimitrovgrad koja je proverila stanje na terenu.

“Zaustavljeni su radovi dok se ne vidi sa građevinskim inspektorom. Radi se o privatniku, odnosno fizičkom licu iz Pirota koje je isto angažovalo nekog preduzimača ili građevinsku radnju iz Pirota, koja je, da bi napravila bungalove prošla kroz seosko dvorište, odnosno prolazila kamionima kroz seosko dvorište, apsolutno nedozvoljeno. Zaustavljeni su svi radovi dok se ne vidi šta se tamo gradi i šta se radi apsolutno bez bilo kakvih dozvola Biće naloženo toj firmi koja je prošla kroz dvorište da vrati samo dvorište u prethodno stanje, tako da smo upoznati sa tim”, kazao je Dimitrov na konferenciji za medije.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar