VIDEO: Dimitrov – U narednim danima biće predstavljen Fond za krizne situacije

Na poslednjoj sednici Privremenog organa Opštine Dimitrovgrad razmatrano je nekoliko tačaka. Tim povodom predsednik Privremenog organa Vladica Dimitrov održao je konferenciju za novinare.

U delu sednice koji se odnosi na lokalne komunalne takse, Dimitrov je kazao da se one povećavaju za 8,4% koliko je procenjena stopa inflacije, a došlo je i do uvećanja naknada za korišćenje javnih površina.

Na sednici je razmotrena Odluka o raspoređivanju sredstava za dodelu jednokratne novčane pomoći učenicima gimnazije. Prema rečima Dimitrova, sredstva su došla u budžet opštine na osnovu odluke Vlade Srbije i to je administrativno završeno .Dodao je da će danas biti dodeljena još jedna seoska kuća sa okućnicom u ovoj godini.

Osvrnuvši se na Rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog preduzeća „Komunalac“, predsednik Privremenog organa je istakao da će tokom naredne godine u ulicama Omladinskih brigada i Sutjeska od stacionara do trafostanice biti zamenjena vodovodna mreža, a u ulici Radnička vodovod i kanalizacija sa kompletnom rekonstrukcijom, odnosno asfaltiranjem ove tri ulice.

Usvojen je i Plan rada Centra za kulturu, Program poslovanje Regionalne deponije Pirot i Istorijskog arhiva Pirot sa akcentom na digitalizaciju arhivske građe u narednom periodu.

Dimitrov je rekao da je razmotren i Zahtev Centra za socijalni rad za obezbeđenje sredstava za isplatu novčane pomoći, Plan sanacije rezervoara za gorivo u objektu „Leptirić“ Preškolske ustanove „Osmi septembar“ i Zahtev za ostvarivanje prava za naknadu troškova za vantelesnu oplodnju.

On je istakao da je tokom jučerašnjeg dana u opštini održan sastanak sa domaćinima izgorele kuće u požaru u selu Senokos. Napomenuo je da će opština u narednim danima predstaviti Fond za krizne situacije, jer je prema njegovim rečima, došlo do momenta kada je neophodno osnovati takav fond.

„Evidentirano je nekoliko šteta koje su načinjene od strane migranata i koje je nemoguće na bilo koji način pokriti, a „Dunav osiguranje“ pokriva štetu za ljude koji tamo žive, dok za vikendice i prostor gde se ne boravi osiguranje ne pokriva štetu. Opština će za narednu godinu imati takav fond“, napomenuo je Dimitrov.

Kazao je da će Opština Dimitrovgrad porodici u Senokosu pomoći u građevinskom materijalu, a veliki dobrotvor koji je želeo da ostane anoniman, obezbediće pet hiljada evra za opremanje te kuće, odnosno za kupovinu nameštaja i bele tehnike.

Dimitrov je pozvao sve ljude dobre volje da pomognu porodici u Senokosu i istakao:

„Oni su zadovoljni reakcijom opštine, tokom zime će boraviti kod komšija, a na proleće se se krenuti sa izgradnjom kuće od temelja“.

Više detalja sa konferencije za novinare u izjavi Vladice Dimitrova.

Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2023.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar