OŠ “Hristo Botev” se uključila u realizaciju projekta “Svako dete ima pravo da odrasta zdravo”

Među 95 škola u Srbiji u kojima se realizuje pilot projekat “Svako dete ima pravo da odrasta zdravo” je i Osnovna škola “Hristo Botev” u Dimitrovgradu. Tim povodom danas su u fiskulturnoj sali ove obrazovne ustanove učenici imali dodatni čas fizičkog vaspitanja.

Direktorka škole Milena Stavrov je u izjavi za medije rekla da je na početku školske godine potpisan trojni memorandum između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zdravlja i Ministarstva omladine i sporta i tada se otpočelo sa realizacijom projekta.

“Cilj ovog projekta je da deca budu što više fizički aktivna, ali to se ne odnosi samo na onu decu koja su zainteresovana za neki sport, već na svu decu. Takođe, vodi se računa i o zdravstvenom stanju učenika i oni su podvgnuti i lekarskim pregledima. Ove godine u ovom proojektu u našoj školi učestvuju odeljenja II-1, II-2 i VI-1”, istakla je Stavrov.

Dodatni časovi fizičkog i zdravstvenog vaspitanja odvijaju se za oko 5.000 učenika u 194 odeljenja, od čega su 172 odeljenja osnovnih škola i 22 odeljenja srednjih škola. Razvoj psihofizičkih sposobnosti i negovanje zdravih stilova života uz aktivno uključivanje učenika, treba da doprinesu razvoju pozitivnih ljudskih vrednosti kod učenika, unapređivanju odnosa zasnovanih na međusobnom poštovanju i saradnji i solidarnosti uz uvažavanje različitosti.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar