PU Pirot: U narednom periodu pojačana kontrola saobraćaja

Prema najnovijem izveštaju Policijske uprave u Pirotu u dane praznika na teritoriji okruga dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena manja materijalna šteta.

U saopštenju se navodi da je u periodu od 31. decembra do 3. januara, u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave Pirot zadržano ukupno 5 lica, 3 lica zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, jedno lice zbog nasilničke vožnje i jedno lice zbog odbijanja da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, ali i upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policijski službenici saobraćajne policije Policijske uprave u Pirotu, u narednom periodu će nastaviti sa pojačanom kontrolom saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psioaktivnih supstanci. Takođe, u cilju zaštite pešaka, kao najranjivije kategorije učesnika u saobraćaju, sprovodiće se i pojačana kontrola brzine kretanja vozila koja se približavaju pešačkom prelazu ili ga prelaze, kao i pojačana kontrola pešaka koji se kreću na javnom putu van naselja, a pritom nisu osvetljeni i označeni reflektujućom materijom.

Takođe, u 2024. godini pojačana aktivnost saobraćajne policije biće usmerena na otkrivanje i sankcionisanje saobraćajnih prekršaja koji čine vozači traktora i dvotočkaša.

Policijska uprava u Pirotu apeluje na građane da prilagode brzinu kretanja vozilom i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije.

Izvor: PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar