Crveni krst Dimitrovgrad počeo podelu paketa hrane i higijene najugroženijim porodicama

Na inicijativu Crvenog krsta Srbije, a posredstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanaja, Vlada Republike Srbije obezbedila je finansijska sredstva za nabavku artikala hrane i higijene za program pomoći najugroženijim porodicama u vidu porodičnih paketa hrane i higijene u gradovima i opštinama druge, treće i četvrte grupe razvijenosti za 125 sredina, među kojima je i opština Dimitrovgrad.

U izjavi za FAR predsednik Crvenog krsta Dimitrovgrad Nikola Jordanov je rekao da je opština Dimitrovgrad dobila 500 humanatiranih paketa.

“Paket hrane sadrži tri litra ulja, jedan kilogram testenine, pet komada paštete od 150 grama, pet komada mesnih narezaka od 150 grama, pet komada sardina od 125 grama, tri kilograma šećera, jedan kilogram soli i deset kilograma brašna, dok paket higijene sadrži tri kilograma deterdženta za pranje veša, jedan litar deterdženta za pranje sudova, tri komada toaletnog sapuna od 100 grama, jedan litar šampona za kosu, tri komada paste za pranje zuba od 125 mililitara, četiri rolne toalet papira, pet komada plastičnih nožića za brijanje i jedan komad pene za brijanje od 300 mililitara”, naveo je Jordanov.

Prema njegovim rečima, paketi su pakovani na bazi potreba porodice sa čitiri člana, dok će porodice sa šest i više članova dobiti dva paketa. Što se tiče samohranih staračkih domaćinstava, Jordanov ističe da je za njih opredeljen jedan paket, bez obzira da li ona imaju jednog ili dva člana.

“Paketima će biti obuhvaćene socijalno najugroženije porodice i to ugrožene porodice iz udaljenih seoskih sredina, samohrana staračka domaćinstva, porodice na granici ostvarivanja prava socijalne zaštite, porodice bez stalnih prihoda, korisnici novčane socijalne pomoći, porodice sa više dece, porodice koje imaju invalidno dete i ugrožene porodice samohranih roditelja“, ističe predsednik Crvenog krsta Dimitrovgrad.

Podela paketa vrši se u prostorijama Crvenog krsta u Dimitrovgradu radnim danima u periodu od 10:00 do 12:00 časova. Ugroženenim porodicama iz udaljenih seoskih sredina paketi će se deliti na terenu, a njihova distirbucija počeće u skorije vreme, u zavisnosti od vremenskih uslova.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar