Bosilegrad među 20 lokalnih samouprava koje podržava EU

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević uručili su sertifikate novih projekata za unapređenje poslovne infrastrukture u 20 lokalnih samouprava širom Srbije, među kojima je i Bosilegrad.

Dvadeset lokalnih samouprava će uz podršku Evropske unije od pet miliona evra, obezeđenih preko programa EU PRO Plus, unaprediti poslovnu infrastrukturu i uslove za nove investicije i nova radna mesta. Ovi projekti treba da u pet godina nakon realizacije doprinesu privlačenju 300 miliona evra novih investicija i otvaranju više od 3.000 novih radnih mesta.

Od ukupno opredeljenih sredstava 3,1 milion evra će biti utrošeno za infrastrukturno opremanje, odnosno izgradnju saobraćajnica, trafostanica, unapređenje ili izgradnju komunalne infrastrukture u industrijskim zonama u Valjevu, Šapcu, Ćupriji, Preševu i Mionici, rekonstrukciju i opremanje bivšeg tekstilnog kombinata u Bosilegradu, dok će u Novom Pazaru biti završen regionalni Smart centar. EU će sa preko milion evra podržati projekte usmerene na razvoj održivog turizma u Knjaževcu, Aleksincu, Malom Zvorniku i Kraljevu, dok će Bajina Bašta, Surdulica, Loznica, Paraćin, Zaječar, Kosjerić i Lajkovac dobiti podršku u visini od preko 423.000 evra za izradu tehničke dokumentacije u svrhu razvoja poslovne infrastrukture, odnosno za izradu projekata za građevinsku dozvolu, izvođačkih projekata i studija izvodljivosti.

Izvor i foto: euinfo.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar