Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Bosilegradu

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev, zamenik predsednika Stefan Stojkov i direktor Doma zdravlja dr Goran Vasilov juče su u Palati Srbija u Beogradu prisustvovali svečanoj ceremoniji dodele donacije Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), koja je u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave opštini Bosilegrad poklonila ambulantno vozilo – kombi. Pored Bosilegrada, ambulantno vozilo je dobila i opština Bujanovac, dok su Kikindi dodeljena tri inkubatora za prevremeno rođene bebe, javlja NRTV-Bosilegrad.

“Zahvaljujem se državnom vrhu i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na izuzetnoj saradnji. Izuzetna mi je čast što nam je ključeve kombija direktno uručio ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, sa kojim imamo veoma uspešnu saradnju. Ovo sanitetsko vozilo omogućiće bržu, kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu za sve građane, kao i unapređenje uslova rada za sve zaposlene u našem Domu zdravlja“, istakao je Zaharijev i dodao da je vrednost donacije 5,5 miliona dinara bez PDV-a.

Direktor Doma zdravlja dr Goran Vasilov je kazao da je ovo šesti kombi, koji će služiti za transport pacijenata do medicinskih centara na teritoriji Srbije. On je dodao da je Dom zdravlja sproveo tender za izgradnju lifta i da će radovi početi krajem marta. Sredstva u vrednosti od 9 miliona dinara obezbeđena su od strane Ministrastva zdravlja.

Izvor: NRTV-Bosilegrad

Foto: mduls.gov.rs / NRTV-Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar