VIDEO: Delegacija iz Bihaća posetila opštinu Dimitrovgrad

U okviru posete Slobodnoj zoni Pirot delegacija iz grada Bihaća iz Federacije Bosne i Hercegovine predvođena predsednikom Elvedinom Sedićem posetila je Dimitrovgrad gde se sastala sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim i njegovim saradnicima.

“Mi smo iskoristili priliku da pokažemo koji su kapaciteti Slobodne zone u Dimitrovgradu, kakva su nam razmišljanja za razvoj industrijskog parka na graničnom prelazu i širenje radne zone u Belešu. Takođe, pričali smo i o nekim specifičnostima naših gradova, o nekim zajedničkim problemima, kao što je problem azila i prečistača otpadnih voda i mislim da su ovakve posete jako važne kako bi razmenili iskustva”, rekao je Dimitrov.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić je istakao da su grad Bihać i opština Dimitrovgrad u sličnom položaju imajući u vidu da se nalaze u blizini granica zemalja koje su članice Evropske unije i da je to jedna od prednosti za razvoj turizma jer dosta ljudi iz Hrvatske, odnosno Bugarske dolazi u Bihać, odnosno Dimitrovgrad.

“Razgovarali smo i o problemu napuštenih pasa, a preneli smo i neka iskustva i oko prečistača otpadnih voda. Na sastanku je bilo reči i o nekim zajedničkim interesima kada su u pitanju slobodne privredne zone. Imamo sličan stav, a to je da je budućnost u malim preduzećima, jer su vremena nekih velikih giganata prošla i da su ono što čini okosnicu privrede svake lokalne zajednice manja preduzeća koja zapošljavaju do 50 radnika”, kazao je gradonačelnik Bihaća.

Pogledajte izjave Vladice Dimitrova i Elvedina Sedića.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik. Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar