PU Pirot: U akciji pojačane kontrole saobraćaja otkriveno i sankcionisano 426 prekršaja

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 21. do 24. marta sprovedena je centralna akcija pojačane kontrole saobraćaja. Tom prilikom otkriveno je i sankcionisano ukupno 426 prekršaja, od toga 201 prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, 24 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 7 upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, 2 prekršaja upotreba mobilnog telefona, 1 prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, i 191 ostalih prekršaja.

A prema najnovijem izveštaju Policijske uprave u Pirotu u protekloj nedelji na teritoriji Pirotskog okruga dogodilo se je devet saobraćajnih nezgoda, od toga dve sa povređenim licem, u kojima su dva lica zadobila lake telesne povrede, kao i sedam saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

Policijska uprava u Pirotu apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozilom i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije.

A. Todorov (Izvor: PU Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar