Pomereno vreme sastanka u vezi Plana detaljne regulacije za ležište “Mazgoš”

Javni sastanak na kome bi trebalo da se analiziraju predlozi, primedbe i sugestije u vezi sa Planom detaljne regulacije za ležište “Mazgoš” pomeren je za dva sata i održaće se u utorak, 9. aprila, od 14:00 sati.

Sastanak je prvobitno zakazan za 12:00 sati, a građani koji su podneli primedbe, kao i neki od opozicionih odbornika, tražili su odlaganje zbog poklapanja njegove satnice sa vremenom sahrane sugrađanina i jednog od lokalnih lidera liste “Srbija protiv nasilja” Zorana Petrova.

Predsednik Opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov i sekretar Skupštine Željko Voštić potvrđuju da se sastanak biti pomeren, ali ne i odložen, jer su obrađivači plana već na putu ka Dimitrovgradu.

“Sednica se ne odlaže, pomera se za dva sata, da eventualno neko ko bude na sahrani, kao što ćemo biti i mi, bude prisutan” – kaže Dimitrov.

Sastanak u zgradi opštine zakazan je u četvrtak, 4. aprila, a neki od građana kažu da su za njega tek saznali iz medija.

Lalka Arsenov iz sela Mojinci, koja je slala primedbe i želela da prisustvuje sastanku, kaže i da je problem što nije bilo vremena za pripremu.

“Kratko je vreme, mi smo za sastanak saznali iz medija u ponedeljak, dan ranije u odnosu na sastanak. Hteli smo da prisustvujemo, ali zbog novonastalne situacije i poklapanja sa vremenom sahrane, nismo u mogućnosti” – kaže ona.

Zahteve za odlaganje između ostalih poslali su i odbornici Boris Kolev sa liste Dveri i Dragica Angelov sa liste “Srbija protiv nasilja”.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar