Delegacija Komore Pirot u poseti Solunu

Predstavnici Privredne komore Pirot i Saveza samostalnih sindikata grada Pirota učestvovali su na sednici Upravnog odbora Grčko-Srpske privredne komore zajedno sa rukovodstvom Privredne Komore Vojvodine i Područne privredne komore Banja Luke.

Ispred Srpsko-Grčke komore prisustvovali su Kostas Georgakos, predsednik Komore i Branislav Prelević, nekadašnji reprezentativni košarkaš Crvene Zvezde i PAOK-a, viceguverner Regiona centralne Makedonije sa sedištem u Solunu.

Članove Upravnog odbora primio je zamenik ministra državne uprave za Makedoniju i Trakiju Efstathios Konstantinidis. Tom prilikom je, između ostalog, razgovarano o korišćenju potencijala luke Solun kao i o novom projektu Inovativne zone Solun, koju je predstavio predsednik i generalni direktor Nikos Efthymiadis.

ThessIntec predstavlja najveći projekat u Centralnoj Grčkoj namenjen razvoju tehnologija četvrte industrijske revolucije, koji će se prostirati na 70 hektara zemljišta, neposredno uz aerodrom Makedonija u Solunu.

U nastavku radne posete, delegaciju je primio generalni direktor sajma dr Kyriakos Pozrikidis sa saradnicima, kada je dogovoreno učešće članica svih komora na novembarskom sajmu u Solunu po povlašćenim uslovima.

Izvor i foto: Privredna komora Pirot

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar