Predstava “Da bar nisam žensko” 10. marta u Centru za kulturu u Bosilegradu

Ustanova “Centar kulture Bosilegrad” i opština Bosilegrad u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije u subotu, 10. marta, od 18:00 časova organizuju predstavu “Da bar nisam žensko”, po pričama Mahboub Taheri, migrantkinje koja je nastanjena u Prihvatnom centru u Bosilegradu.

Predstavu je režirao Vladan Đurković, a uloge Zehre i Fatme tumače beogradske glumice Milica Stefanović i Vaja Dujovic.

Priča komada prati mladu Avganistanku iz Irana Zehru, koja ne prihvata nametnuti položaj u svojoj zemlji i traži novu šansu.

Nakon teškog puta koji je morala da prevaili, pred njom je poslednji i najteži izazov – dobijanje azila. Dok razgovara sa službenicom migracionog centra, mora da je ubedi da su njeni razlozi za azil potpuno prihvatljivi.

”Pozivamo ljubitelje pozorišta da posete ovu predstavu i uvere se u njen kvalitet”, poručuju organizatori.

Predstava će biti održana u velikoj sali Centra za kulturu, a ulaz je besplatan.

B. Ivanov

About Božidar Ivanov 732 Articles
Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*