Počinje upis u srednje škole

   Upis učenika u srednje škole u prvom upisnom krugu obaviće se u utorak i sredu, 5. i 6. jula, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

   Na sajtu ministarstva objavljen je raspored učenika u prvom upisnom krugu po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima. Takođe, na sajtu www.upis.mpn.gov.rs objavljena su i preostala slobodna mesta u školama za upis učenika u drugom krugu.

   Učenici osmog razreda za upis u srednju školu mogli su da ostvare najviše 100 poena, 70 poena na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda i 30 bodova na osnovu uspeha na završnom ispitu.

57

   Ove godine uveden je i prag upisa u četvorogodišnje škole. Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju i stručnu školu u četvorogodišnjem trajanju stiču oni učenici koji su ukupno ostvarili najmanje 50 bodova.

   Predaja i popunjavanje liste želja, u drugom upisnom krugu, za sve one učenike koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu je 5. jula u matičnim školama. Raspored i upis učenika u drugom upisnom krugu biće objavljen 8. jula, navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta

Foto: P. Videnov i S. Milanov

   

Napisao/la
Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.