a
 

U selu Gradinje intenzivno se radi na izgradnji lokalnog puta

U selu Gradinje kod Dimitrovgrada u toku su radovi na izgradnji dela lokalnog puta u dužini od 942 metra. Vrednost radova, čiji je izvođač grčka firma „Aktor“, iznosi 13 miliona dinara bez PDV-a. Pomenuta sredstva obezbedilo je Ministarstvo privrede Republike Srbije.

U izjavi za portal FAR Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine Dimitrovgrad za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu je rekao da se radi o deonici puta od raskrsnice sa državnim putem preko železničke pruge do centra sela, a zatim levo u pravcu grada do novoizgrađenog mosta na Koridoru 10. On je istakao da će debljina asfalta iznositi 6 cm, dok će širina kolovozne trake celom dužinom puta biti 4,5 metara, a gde bude tehnički izvodljivo postaviće se bankine u širini od jednog metra.

Takođe, Conević je naglasio i da će biti očišćen jedan cevast propust i da će na njemu biti postavljene ulazne i izlazne glave kako ne bi dolazilo do zapušenja, a ujedno će biti urađen i novi cevasti propust i dodao da će radovi na izgradnji puta biti završeni krajem naredne sedmice.

U toku iduće nedelje počeće radovi na krpljenju udarnih rupa na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Izvođač je građevinsko preduzeće „Atina Plus“ iz Niša, dok su sredstva za ovu namenu u iznosu od 2.300.000 dinara obezbeđena iz opštinskog budžeta. Prioritet će biti uža gradska jezgra, a zatim i prigradska naselja, zaključio je Conević.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar