a
 

Tokom vikenda pojačan priliv putnika na Gradini

Prvi vikend u avgustu donosi novu smenu turista, pa se samim tim za predstojeći vikend očekuje pojačani priliv putnika na graničnim prelazima. Kako navode iz Uprave Carina na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada otvoreno je svih 12 saobraćajnih traka (po 6 u oba smera) i već sada su sve pune. Trenutno se čeka između sat i sat i po na prelazak granice.

Ako je suditi po činjenici da je prošle godine preko ovog prelaza tokom prvog avgustovskog vikenda prošlo oko 150.000 putnika, a samo tokom prethodna dva dana više od 100.000, slična situacija se očekuje i tokom predstojećeg vikenda. Tokom popodneva i noći, koju mnogi biraju za putovanje kako bi izbegli vrućinu, očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja zbog pristizanja većeg broja putnika koji godišnji odmor koriste u avgustu ili se sa odmora vraćaju, saopštavaju iz Uprave Carina.

Carinska služba Srbije, kao i tokom prethodnih vikenda u periodu letnje sezone, radi maksimalnim kapacitetom, otvorene su sve raspoložive saobraćane trake na prelazima i angažovan je dodatni broj službenika kako bi se putnici što manje zadržavali. Ima međutim situacija koje ne zavise od tempa kojim rade službenici naših pograničnih službi, već zavise od dinamike rada organa susednih administracija na šta se ne može uticati.

  A. Todorov (Izvor:upravacarina.rs)

Foto: Aleksandar Todorov / Danijela Apostolov Videnov 

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar