a

Izložba „Ne smetaj, stvaram“ PU „8. septembar“ 4. juna u gradskoj galeriji

Povodom obeležavanja jubileja 50 godina postojanja predškolske ustanove 8, septembar 4. juna u 18:00 sati u dimitrovgradskoj galeriji biće priređena izložba dečjeg stvaralaštva pod nazivom „Ne smetaj, stvaram“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 49-1024x683.jpg

Ovo je treća ovogodišnja izložba koju su osmislila deca zajedno sa svojim vaspitačima, rekla je za portal Far Vera Vasov, direktor PU „8. septembar“.

„Radovi koji će biti izloženi u galeriji nastali su u poslednjih 9 meseci. Poenta nije samo u likovnom stvaralaštvu, nego i u razvoju pojmova o okolini kod mališana. Novina ove godine biće i prodajni bazar, koji organizujemo zajedno sa fondacijom „Zamisli život“. Od prikupljenih sredstava pomoći ćemo jednoj porodici u Dimitrovgradu“ – dodala je Vasova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 50-1024x683.jpg

Dimitrovgradska predškolska ustanova prirediće povodom svog jubileja i prigodnu svečanost, koja će biti održana 13. juna od 16:00 časova u prostorijama Edukativno obrazovnog centra u sportskoj hali.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar