a

Odbornici SO Bosilegrad usvojili tromesečne izveštaje javnih preduzeća

Za nepuna dva sata odbornici Skupštine opštine Bosilegrad usvojili su sve tačke dnevnog reda 22. redovne sednice. U radu zasedanja učestvovali su samo odbornici vladajuće većine „To smo mi – prirodni pokret – Vladimir Zaharijev“, dok odbornici opozicione SNS već nekoliko sednica unazad prisustvuju samo dok se izvrši prozivka, a zatim napuštaju skupštinsku salu. Tako skupštinska zasedanja prolaze bez diskusije, a odluke se usvajaju jednoglasno.

This image has an empty alt attribute; its file name is 248-1024x683.jpg

Tako je bilo i na današnjoj sednici SO Bosilegrad na kojoj su odbornici usvojili tromesečne izveštaje o radu javnih preduzeća „Usluga“, “Direkcija za gradjevinsko zemljište i puteve“, Veterinarske ambulante u Bosilegradu, kao i o tromesečnoj realizaciji budžeta opštine Bosilegrad.

Usvojen je i godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine i Operativni plan za odbranu od poplava za vode drugog reda.

This image has an empty alt attribute; its file name is 249-1024x683.jpg

Odbornici su usvojili zakasneli izveštaj o radu Udruženja građanja za razvoj turizma, izabrani su Saveti za praćenje etičkog kodeksa SO Bosilegrad i za mlade, Komisija za ravnopravnost polova i sprovođenje izbora u mesnim zajednicama na teritoriji opštine Bosilegrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 250-1024x683.jpg

Pod tačkom razno predsednik opštine Bosilegrad pozvao je sve građane da glasaju za pobednika manifestacije „U ritmu Evrope“ u kojoj drugu godinu zaredom učestvuju i predstavnici iz Bosilegrada i najavio održavanje tradicionalnog sabora „Slavče“ u selu Izvor na srpsko – bugarskoj granici, koji se održava poslednje subote juna meseca, a ove godine domaćin će biti opština Bosilegrad.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar