Posao za još 1.272 inspektora, a od 2020. i platni razredi

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić najavio je da će platni razredi biti uvedeni tokom iduće godine i rekao da o tome slede razgovori sa sindikatima, kao i da će se zaposliti još 1.272 inspektora.

„Ovu godinu ćemo iskoristiti za novi ciklus razgovora sa sindikatima koji su pozvani da u dijalogu sa vladom i resornim ministrima dođu do finog nijansiranja koje je potrebno kako bi se primenio novi sistem palatnih razreda”, precizirao je Ružić.

“Bili smo blizu da već od 1. januara ove godine primenimo novi sistem u kome će se pravi način vrednovati rad službenika u javnim službama”, rekao je Ružić i dodao da je ostalo da se urade dodatne finansijske analize, odnosno kako će to uticati na budžet.

On je takođe rekao da će narednih dana biti donet zaključak koji će omogućiti zapošljavanje novih 1.272 inspektora i naveo da Srbija ima dva i po puta manje inspektora nego što je prosek u EU.

Ružić je istakao da će biti uloženo više sredstava u njihovo tehničko opremanje.

Dodao je i da su inspektori neadekvatno plaćeni i da rade u otežanim uslovima, te da oni nisu trošak za budžet, već da mogu da povećaju prihode budžeta, pa im je data mogućnost povećanja plata do 20 odsto, što bi im omogućilo da zarađuju između između 60 i 70 hiljada dinara.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: mduls.gov.rs

Napisao/la

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Bez komentara

Ostavi komentar