a

Posao za još 1.272 inspektora, a od 2020. i platni razredi

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić najavio je da će platni razredi biti uvedeni tokom iduće godine i rekao da o tome slede razgovori sa sindikatima, kao i da će se zaposliti još 1.272 inspektora.

„Ovu godinu ćemo iskoristiti za novi ciklus razgovora sa sindikatima koji su pozvani da u dijalogu sa vladom i resornim ministrima dođu do finog nijansiranja koje je potrebno kako bi se primenio novi sistem palatnih razreda”, precizirao je Ružić.

“Bili smo blizu da već od 1. januara ove godine primenimo novi sistem u kome će se pravi način vrednovati rad službenika u javnim službama”, rekao je Ružić i dodao da je ostalo da se urade dodatne finansijske analize, odnosno kako će to uticati na budžet.

On je takođe rekao da će narednih dana biti donet zaključak koji će omogućiti zapošljavanje novih 1.272 inspektora i naveo da Srbija ima dva i po puta manje inspektora nego što je prosek u EU.

Ružić je istakao da će biti uloženo više sredstava u njihovo tehničko opremanje.

Dodao je i da su inspektori neadekvatno plaćeni i da rade u otežanim uslovima, te da oni nisu trošak za budžet, već da mogu da povećaju prihode budžeta, pa im je data mogućnost povećanja plata do 20 odsto, što bi im omogućilo da zarađuju između između 60 i 70 hiljada dinara.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: mduls.gov.rs

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar