a

Uspešno predstavljanje KUD-a “Caribrod” na festivalu “Silesia” u Poljskoj

Kulturno-umetničko društvo “Caribrod” nastupilo je na četvrtom Međunarodnom folklornom festivalu “Silesia” u Poljskoj, koji je održan od 2. do 8. septembra. Prvi i drugi ansambl izveo je četiri koreografije i tri narodne pesme.

Prema rečima umetničkog rukovodioca, Dalibora Gligorova, imali su čast da otvore i zatvore ovaj festival i naglasio da su veoma zadovoljni prijemom i ljubaznošću organizatora.

“Kao gosti bili smo veoma lepo dočekani i ja im se ovom prilikom zahvaljujem na tome. Nastavićemo da održavamo kontakte i saradnju sa njima” – rekao je Gligorov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 133-1-1024x683.jpg

Pored obilaska grada Čenstohove, dimitrovgradski folkloristi su se družili sa ostalim ansamblima iz Argentine, Ekvadora, Španije i Slovačke i razmene svoje običaje, kulturu i tradiciju.

“Imali smo tri sata da pokažemo svoje igre i kulturu. Svi su bili veoma impresionirani, pogotovo grupa koja je sa Ekvadora” – dodao je Gligorov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 134-1-1024x683.jpg

Nakon ovog festivala KUD “Caribrod”, 26. septembra, očekuje novi nastup u Grčkoj, u poznatom letovalištu Paralija.

T. Petrov

Foto: iz albuma Dalibora Gligorova

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar