U folksvagenu 12.000 paklica cigareta

Carinici su na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada, u saradnji sa policijom, zaplenili 12.000 paklica cigareta „viktori“ i „marlboro“ sa bugarskim akciznim markicama.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju stigao automobil „folksvagen šaran“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je ka Španiji putovalo šest bugarskih državljana.

Došavši na granični prelaz kroz zeleni kontrolni prolaz namenjen putnicima koji nemaju ništa za prijavljivanje i vozač i prisutni putnici su to i potvrdili, rekavši da imaju samo lični prtljag i po jedan boks cigareta.

Auto je ipak detaljno pregledan, a kako se ispostavilo, nije postojala ni najmanja fabrička šupljina u njemu, gde nisu bile nagurane paklice cigareta.

Carinici su ih najpre pronašli u vratima prtljžnika, potom i u naslonima i šupljinama svih sedišta, prostoru ispod prednjih sedišta, zadnjem desnom krilu, instrument tabli i ispod ladice za dokumenta naspram suvozačkog sedišta.

Kako vrednost krijumčarenih cigareta prevazilazi trećinu vrednosti automobila i on je zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar