Nova pravila za vozače u 2020. godini

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović doneo je odluku da se registarske tablice ne menjaju nakon isteka roka od devet godina od dana izdavanja, saopštio je MUP Srbije.

U saopštenju piše, da će shodno izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priklјučnih vozila, koje je potpisao ministar, registarske tablice neće menjati nakon pomenutog roka, kako je to do sada bilo propisano i što je trebalo da počne da se primenjuje od 1. januara 2020. godine.

Registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotreblјive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

Od 1. januara će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

Preporučuje se vlasnicima vozila da radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važnosti saobraćajne dozvole istu zamene, saoštava MUP Srbije.

Izvor: MUP Srbije

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar