Saopštenje za javnost Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad

Povodom odluke o uvođenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, jutros u 8:00 časova na hitnom sastanku Štaba za vandredne situacije opštine Dimitrovgrad, a u skladu sa ovlašćenjima u vandrednim situacijama donešene su sledeće odluke:

1. Prestaju sa radom: Centar za kulturu, Biblioteka „Detko Petrov i Sportsko turistički centar Caribrod.

2. Opštinska uprava – svakog dana će raditi štab za vanredne situacije, a ostale službe će raditi sa minimalnim brojem zaposlenih od 7:00 do 12:00 časova. Nalaže se načelniku Opštinske uprave da ostalim službama omogući rad od kuće i obezbedi neophodna tehnička sredstva.

3. JP „Komunalac“ Dimitrovgrad – Redovno obavlja poslove iz svoje nadležnosti. Administrativne službe JP „Komunalac“ će raditi sa minimalnim brojem zapošljenih i dok traje vandredno stanje neće se naplaćivati komunalne usluge za građanstvo.

4. Pijaca na teritoriji opštine Dimitrovgrad prestaje sa radom. Prestaju sa radom prodavci na uličnim tezgama u vlasništvu opštine Dimitrovgrad.

5. Javni prevoz na teritoriji opštine Dimitrovgrad će se obavljati po redukovanom redu vožnje i to u radnim danima će saobraćati samo neophodni polasci koji se odnose na liniju Gojin Dol – Dimitrovgrad – Granica u vremenu 06,20, 14,20, i 18,20, časova, iz pravca Gojin Dola odnosno 06,55, 14,55, i 18,55, časova iz pravca Granice. Polasci koji se odnose na sela ostaju po staraom redu vožnje i obavljaće se u režimu petak – nedelja. (prevoznika Maxa turs)

6. Danas će ugostiteljski objekti raditi do 20 časova, a u toku sutrašnjeg dana će svi ugostiteljski objekti dobiti Odluku o režimu rada u uslovima vanrednog stanja.

7. Nalaže se sekretarima mesnih zajdnica da po uputstvu koje će im biti dostavljeno do 10 časova u toku sutrašnjeg dana organizuju kol centar za pomoć informisanja starih i ugroženih lica.

Saopštenje Opštinskog štaba koje je potpisao predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov možete pogledati u pdf formatu OVDE.

Izvor: Opština Dimitrovgrad

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar