Dimitrov: Na račun fondacije “Zamisli život” uplaćeno 98.500 dinara, lokalna samouprava pomaže najugroženije

Opštinski štab za vanredne situacije je najavio da će svakog ponedeljka obaveštavati javnost o uplaćenim sredstvima na onlajn računu fondacije “Zamisli život” za pomoć građanima Dimitrovgrada u vanrednim situacijama. Tim povodom komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da je do sada prikupljeno 98.500 dinara i pozvao sve građane, koji imaju mogućnost, da uplate donaciju na račun fondacije: 105-2261860-84, AIK Banka.

This image has an empty alt attribute; its file name is 98-1024x683.jpg

Komandant štaba ističe da će lokalna samouprava nastojati na različite načine da pomogne ugroženo stanovništvo opštine, On navodi da je preko 200 paketa hrane i higijene već podeljeno korisnicima novčane socijalne pomoći i dodaje da Opštinski štab u koordinaciji sa Centrom za socijalni rad trenutno pravi spiskove za one građane kojima je pomoć u ovom trenutku najneophodnija. Prema njegovim rečima, potrebno je da se građani jave Centru za socijalni rad, a lokalna samouprava će na osnovu procene pomoći ugroženoj kategoriji stanovništva novčano ili u vidu materijalnih paketa.

This image has an empty alt attribute; its file name is 99-1024x683.jpg

Dimitrov je, takođe, najavio da će opština Dimitrovgrad podeliti pakete penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara i naglasio da će lokalna samouprava pomoći i ugrožene porodice koje sistem ne prepoznaje.

Opširnije u izjavi za FAR govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar