Penzioneri starij od 65 godina jutros u nabavci, pred Srbijom najduži policijski čas

Tokom vikenda biće na snazi najduži policijski čas u Srbiji od početka vanrednog stanja. Od 17.00 sati do ponedeljka u 5.00 na snazi će biti potpuna zabrana kretanja.

Vlasnici pasa moći će svoje ljubimce da izvedu u šetnju i tokom zabranje kretanja, i to ujutru od 8.00 do 10.00 i uveče od 23.00 do 01.00, najdalje 200 metara od mesta prebivališta odnosno boravišta.

Građani stariji od 65 godina do 7.00 su mogli jutros u kupovinu, jer će tokom vikenda na snazi biti potpuna zabrana kretanja.

Danas je počela isplata punog iznosa martovske penzije zajedno sa dodatkom od 4.000 dinara. Novac za najstarije sugrađane može podići osoba od poverenja koja je dobila ovlašćenje ili ukoliko je penzioner tražio od banke da novac dobija na kućnu adresu penziju će dostaviti poštar.

This image has an empty alt attribute; its file name is 165-1024x683.jpg

Narodna banka Srbije saopštila je da će banke kontaktirati svoje korisnike sa 65 i više godina koji su se pri prethodnoj isplati penzije odlučili za isplatu na kućnu adresu.

Srbija se nalazi u petoj nedelji epidemije koronavirusa, ukupno je zaraženo 2.867 osoba, dok je 66 izgubilo život. Stručnjaci smatraju da poštovanje mera daje rezultate i da bi uskoro mogao da prođe vrhunac epidemije.

Izvor: RTS

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar