Nedimović: Ovog vikenda poljoprivrednici mogu do njiva samo na mehanizaciji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović saopštio je da će poljoprivrednici u Srbiji moći ovog vikenda potpuno slobodno da izađu na njive i obavljaju prolećnu setvu, pod uslovom da su na poljoprivrednoj mehanizaciji, objavljeno je na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Nedimović je u izjavi za agenciju Tanjug, povodom zabrane kretanja od petka u 17:00 do ponedeljka u 5:00 časova ujutru, u okviru mera za suzbijanje širenja koronavirusa, naveo da će poljoprivrednici, kao i svih prethodnih vikenda, moći slobodno da izađu na njive na traktorima kako bi obavljali setvu, pre svega kukuruza i drugih kultura.

On je istakao da je veoma važno da oni budu na svojoj poljoprivrednoj mehanizaciji kako ne bi bilo zloupotreba, naglasivši da u tom slučaju apsolutno neće biti nikavih problema.

Ministar je ukazao na to da je Vlada potpuno svesna značaja hrane i poljoprivrede u ovom trenutku, i dodao da prolećna setva može da se nastavi kako bi bilo zasađeno planiranih dva miliona hektara, što je zadatak i obaveza.

Nedimović je rekao da su poljoprivredni proizvođači izuzetno disciplinovani kada je reč o merama za borbu protiv koronavirusa, i da vode računa o svemu, pri čemu je naglasio da je resorno ministarstvo bilo maksimalno kooperativno u odnosu sa njima i da će tako biti i dalje, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar