Vladica Dimitrov: U Dimitrovgradu dva negativna nalaza na COVID-19, gužve u gradu uoči praznika

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu stabilna, dve osobe negativne na COVID-19, jedno lice uzorkovano radi obavljanja operacije. Povećan broj ljudi u gradu uoči Uskršnjih praznika, Dom za stare sutra uvodi 15-dnevni smenski rad. Smilovska jezera zabranjena za okupljanje, za sada samo opomene, slede kazne. Snabdevenost prodavnica i apoteka dobra. Sednica Skupštine opštine 24. aprila, najverovatnije u velikoj sali Centra za kulturu. Zabrana kretanja od danas u 17:00 do utorka, 21. aprila, u 5:00 sati. Pravoslavni vernici obeležavaju Veliki petak, Carski časovi, večernje bogosluženje sa iznošenjem Plaštanice i u dimitrovgradskoj crkvi.

This image has an empty alt attribute; its file name is 280-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 281-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 282-1024x683.jpg

Na današnjoj sednici Stručno-operativnog tima pri Štabu za vanredne situacije konstantovano je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i dalje povoljna. Dva nalaza testiranih lica na COVID-19 su negativna, dok je jedna osoba uzorkovana zbog propisa radi obavljanja operacije, a ne zbog sumnji na koronavirus.

U telefonskom razgovoru za FAR komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov je rekao da su u gradu povećane gužve zbog predstojećih Uskršnjih praznika i da je snabdevenost maloprodajnih trgovinskih objekata i apoteka dobra. Dimitrov je kazao da su Smilovska jezera potencijalni epidemiološki rizik, uz konstataciju da su okupljanja zabranjena i da će se ubuduće kažnjavati svako ko se ne pridržava preporuka.

This image has an empty alt attribute; its file name is 283-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 284-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 285-1024x683.jpg

Komandant Štaba je istakao da će dimitrovgradski Dom za stare od sutra, u 7:00 sati, početi sa 15-dnevnim smenskim radom, kao i da je situacija u ovoj ustanovi stabilna i pod kontrolom, bez sumnji na infekciju koronavirusom.

Dimitrov navodi da će Javno preduzeće “Komunalac” danas i sutra vršiti dezinfekciju prostora i javnih površina, nakon čega će uslediti pauza do utorka, 21. aprila. On je, takođe, naglasio da će podela maski biti završena tokom naredne sedmice.

This image has an empty alt attribute; its file name is 286-1024x683.jpg

Sednica Skupštine opštine će biti održana u petak, 24. aprila, a Dimitrov kaže da će zasedanje lokalnog parlamenta najverovatnije biti održano u velikoj sali Centra za kulturu, uz sve propisane mere zaštite. Na sednici će biti razmatrana odluka o zaduživanju opštine Dimitrovgrad i plan aktivnosti Štaba za vanredne situacije za vreme vanrednog stanja, sa ciljem sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19. Na dnevnom redu će se naći i odluka o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Dimitrovgrad
za 2020. godinu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 287-1024x683.jpg

Pravolsavni vernici danas obeležavaju Veliki petak, dan koji simbolizuje stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti. U dimitrovgradskom duhovnom hramu Rođenje Presvete Bogorodice služeni Carski časovi i večernje bogosluženje sa iznošenjem Plaštanice.

Komandant štaba je poželeo svojim sugrađanima da predstojeće Uskršnje praznike provedu u krugu svoje porodice, u miru, zdravlju i sreći.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar