Dimitrov: Stanje u Dimitrovgradu stabilno, održana sednica Štaba za vanredne situacije

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu stabilna, u Domu zdravlja nije bilo pacijenata sa simptomima nalik infekciji COVID-19. Mere zaštite i dalje na snazi, komunalni redari i inspekcija prate njihovu primenu. Održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije, doneti određeni zaključci. Studenti mogu da uđu u Bugarsku, ali uz 14-dnevni karantin, prekograničnim radnicima dozvoljen ulazak samo do 50 kilometara od granice.

This image has an empty alt attribute; its file name is 255-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 256-1024x683.jpg

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je nepromenjena i stabilna, a u Domu zdravlja nije bilo uzorkovanih pacijenata na COVID-19. Preventivne mere ostaju i dalje na snazi, a komunalni redari i inspekcija će svakodnevno kontrolisati njihovu primenu. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 257-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 258-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 259-1024x683.jpg

Kazao je da je danas održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije na kojoj su doneti određeni zaključci. Prema njegovim rečima, jedan od zaključaka je da se ukloni prijava za lica koja u Dimitrovgrad dolaze sa strane i koja je bila na snazi tokom vanrednog stanja. Drugi se odnosi na lica koja su bila radno angažovana u Domu zdravlja za vreme vanrednog stanja u zemlji. Ističe da je nadležnoj službi Opštinske uprave naloženo da za dve medicinske sestre i dva vozača, zaključno sa 31. majem, prebaci sredstva za isplatu bruto zarada po obračunu Doma zdravlja. Navodi da je donet i zaključak da se u skladu sa Planom nabavke paketa iz budžetske rezerve izdvoje sredstva za sve nedostajuće pakete namenjene penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara. Takođe je Javnom preduzeću “Komunalac” naloženo da pripremi plan otvaranja gradske pijace.

This image has an empty alt attribute; its file name is 260-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 261-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 262-1024x683.jpg

Predsednik opštine ističe da studenti koji studiraju u Republici Bugarskoj mogu da uđu u tu zemlju, ali da moraju da budu u 14-dnevnom karantinu. Savetuje im da se raspitaju dali su njihovi fakulteti otvoreni i kako će biti organizovan junski ispitni rok. Studentima čiji fakulteti rade i čiji ispitni rok neće biti onlajn poručuje da kontaktiraju Studentske domove i da već sledeće nedelje uđu u Bugarsku i da tamo provedu svoj karantin i da se pripreme za ispite.

Radnicima koji odlaze na posao u Bugarsku je dozvoljen ulazak do 50 kilometara unutar teritorije te zamlje bez karantina, a prema rečima Dimitrova, na granici je bitno da naglase da su oni prekogranični radnici kako ne bi došlo do zabune.

Zaključak sa sednice Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad možete pogledati OVDE.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar