a

U toku sanacija udarnih rupa na dimitrovgradskim ulicama

Prošle nedelje u Dimitrovgradu je počelo krpljenje udarnih rupa, a uporedo sa gradskim, putari rade i prigradske saobraćajnice. Izvođač radova koji se realizuju po javnoj nabavci iz 2019. godine, a čija je vrednost manja od 3 miliona dinara sa PDV-om, je preduzeće “Atina plus” iz Niša. Ovo je specijalno za FAR rekao Žan Conević, pomoćnik predsednika opštine za komunalnu delatnost i putnu infrastrukturu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 399-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 400-1024x683.jpg

Conević je istakao da su rupe u većini gradskih ulica sanirane, kao i u prigradskim naseljima Željuša, Beleš i Gradinje. Prema njegovim rečima, radovi se izvode po metodi koja se godinama unazad pokazala veoma efikasnom i uspešnom. Navodi da se u cilju sprečavanja prodiranja vode i pucanja asfalta u zimskom periodu spojevi starog i novog asfalta mažu bitumenskom masom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 401-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 402-1024x683.jpg

Pomoćnik predsednika opštine naglašava da je većina gradskih ulica završena, a da će početkom naredne sedmice radovi biti u potpunosti kompletirani. Nakon toga, ukoliko budu uočeni propusti ili ako se usled vremenskih prilika budu pojavila nova oštećenja na putevima, ona će, kako kaže Conević, biti sanirana od preostalih sredstava po javnoj nabavci

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar