Vučić: Zatvaraju se noćni klubovi i kafići u Beogradu, slede kazne za nenošenje maski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u Beogradu na dve nedelje zatvoriti svi noćni klubovi i splavovi i to od 23:00 časa do 6:00 ujutro, a isto će važiti i za kafiće, osim onih koji imaju bašte.

On je kazao u intervjuu za RTS da će biti zatvoreni i studentski domovi u Beogradu i najavio da će Vlada Srbije sutra doneti te mere.

Od ponedeljka će se naplaćivati kazne onima koji u gradskom, međugradskom prevozu i tržnim centrima ne budu nosili maske, sumom od 5.000 do 6.000 dinara, naveo je Vučić.

Vučić je posle sednice vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije s kojim se konsultovao rekao da će javna okupljanja u zatvorenom prostoru u Beogradu biti ograničena na 100 ljudi, uz nošenje maske i poštovanje fizičke distance, a napolju je ograničenje 500 ljudi. Vućić smatra da su okupljanja na otvorenom manje rizična.

Ukoliko to ne bude dalo rezultate, konsultovali smo se sa lekarima iz Kriznog štaba, jer da sam mogao da odlučujem sam, zatvorio bih Beograd i uveo sedmodnevni policijski čas, naglasio je Aleksandar Vučić.

Najveći problem je Beograd, sve ostalo je neuporedivo, jer 82,5 odsto zaraženih su iz Beograda, a Beograd je 22,7% stanovništva Srbije. Jasno je da su svi ostali brojevi u drugim gradovima Srbije i mestima pod kontrolom i da je to manje – više očekivano, rekao je Vučić za RTS.

Aleksandar Vučić je rekao da ne isključuje mogućnost zatvaranja ulaza i izlaza iz Beograda ukoliko nove mere ne daju rezultate.

Slobodan Aleksic (izvor: RTS / Beta / Fonet)

Foto: Instagram profil Aleksandra Vučića

Napisao/la

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Bez komentara

Ostavi komentar