a

Vučić: Zatvaraju se noćni klubovi i kafići u Beogradu, slede kazne za nenošenje maski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u Beogradu na dve nedelje zatvoriti svi noćni klubovi i splavovi i to od 23:00 časa do 6:00 ujutro, a isto će važiti i za kafiće, osim onih koji imaju bašte.

On je kazao u intervjuu za RTS da će biti zatvoreni i studentski domovi u Beogradu i najavio da će Vlada Srbije sutra doneti te mere.

Od ponedeljka će se naplaćivati kazne onima koji u gradskom, međugradskom prevozu i tržnim centrima ne budu nosili maske, sumom od 5.000 do 6.000 dinara, naveo je Vučić.

Vučić je posle sednice vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije s kojim se konsultovao rekao da će javna okupljanja u zatvorenom prostoru u Beogradu biti ograničena na 100 ljudi, uz nošenje maske i poštovanje fizičke distance, a napolju je ograničenje 500 ljudi. Vućić smatra da su okupljanja na otvorenom manje rizična.

Ukoliko to ne bude dalo rezultate, konsultovali smo se sa lekarima iz Kriznog štaba, jer da sam mogao da odlučujem sam, zatvorio bih Beograd i uveo sedmodnevni policijski čas, naglasio je Aleksandar Vučić.

Najveći problem je Beograd, sve ostalo je neuporedivo, jer 82,5 odsto zaraženih su iz Beograda, a Beograd je 22,7% stanovništva Srbije. Jasno je da su svi ostali brojevi u drugim gradovima Srbije i mestima pod kontrolom i da je to manje – više očekivano, rekao je Vučić za RTS.

Aleksandar Vučić je rekao da ne isključuje mogućnost zatvaranja ulaza i izlaza iz Beograda ukoliko nove mere ne daju rezultate.

Slobodan Aleksic (izvor: RTS / Beta / Fonet)

Foto: Instagram profil Aleksandra Vučića

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar