a

Fudbal: “Balkanski” bolji od “Senjaka”, “Željuša” izgubila od “Zvezde”, debakl “Mladosti”

Fudbaleri “Balkanskog” savladali su minulog vikenda u Pirotu ekipu “Senjaka” rezultatom 2:1 u 11. kolu Zone Istok. Oba gola za Dimitrovgrađane postigao je Davor Petrov.

“Balkanski” zauzima drugo mesto na prvenstvenoj lestvici sa 22 osvojena boda. Lider na tabeli, a ujedno i naredni rival “Balkanskog”, tim “Hajduk Veljka” sakupio je 26 bodova. Meč između ova dva tima igra se 31. oktobra u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu sa početkom od 13:30 časova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 391-1-1024x683.jpg

Za razliku od “Balkanskog”, fudbaleri “Željuše” pretrpeli su poraz u derbiju 8. kola Okružne lige Pirot od ekipe “Zvezde”. Meč u Blatu završen je u korist domaćina rezultatom 2:1. Jedini pogodak za “Željušu” postigao je Branislav Ivanov.

Željušani se nalaze u sredini tabele sa 10 osvojenih bodova. Na prvom mestu je “Zvezda” sa 16 bodova na svom kontu.

U narednom kolu izabranici trenera Dragana Dončeva dočekuju za vikend na domaćem terenu ekupu “Napretka” iz Izvora.

This image has an empty alt attribute; its file name is 392-1-1024x683.jpg

Bosilegradska “Mladost” je u 7. kolu Pčinjske okružne lige gostovala lideru na tabeli timu “Trnovca” i doživela debakl rezultatom 11:0.

Bosilegradski tim je šesti na tabeli sa 10 osvojenih bodova, a u narednom kolu gostuje ekipi “Pavlovca”.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić / Ivo Tomov / Vladimir Krojf Zaharijev

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar