VIDEO: Dimitrov – U Domu zdravlja se registruju pneumonije sa blažim kliničkim slikama, rezultati testiranih lica se još uvek čekaju

U dimitrovgradskom Domu zdravlja danas je urađeno 30-ak rendgenografija pluća, od čega su 8 do 9 pneumonija sa blažim kliničkim slikama. Jedna osoba je poslata na grudno odeljenje Opšte bolnice u Pirotu. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov kaže da se rezultati testiranih osoba i dalje čekaju, ali prema njegovoj proceni od 9 testiranih treba očekivati makar 6 do 7 pozitivnih. Navodi da je na današnjoj sednici Opštinskog štaba doneta odluka o angažovanju vojske na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

U ovom trenutku je jako bitno da svi koji su se javili u kovid ambulantu da posle dobijene terapije moraju obavezno da budu kući u izolaciji, jer kako kaže, većina njih su sigurno pozitivni.

U narednih desetak dana cilj je da se smanji broj ljudi koji se javljaju u kovid ambulanti, ali preduslov za to je da svi budu disciplinovani, naveo je predsednik opštine.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Foto i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar