U Pčinjskom okrugu još 38 pozitivnih, 27 u Vranju

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Vranje od 124 uzorka 38 je novozaraženih na području Pčinjskog okruga. Ovo je za RTV Vranje izjavio epidemiolog Slađan Stanković.

Prema njegovim rečima, najveći broj obolelih je u Vranju – 27, u Preševu – 7, u Bujanovcu – 3 i Surdulici – 1, dok je procenat pozitivnosti 30%. Sedmoro je pozitivnih zdravstvenih radnika iz Vranja – četvoro medicinskih i troje nemedicinskih. Danas je poslato 120 uzoraka, javlja RTV Vranje.

U Covid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 148 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 57. Uzorkovana je krv kod 90 pacijenata i sačinjen 61 RTG pluća. Takođe, urađeno je i 37 PCR i 72 brza testa, a bronhopneumonija dijagnostikovana je kod 10 pacijenata.

U Covid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 63 pacijenta, od kojih su 52 pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 58 pacijenata, na kiseoniku 26. Primljeno je 8, a otpušteno ukupno 7 pacijenata, od kojih je 1 transportovan za Niš. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 117, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja.

Izvor: vranje.org.rs / rtv-vranje.rs

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar