a

Dimitrovgradska gimnazija učesnik onlajn sednice Skupštine Srbije

Povodom Svetskog dana deteta Učenički parlament gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” iz Dimitrovgrada učestvovao je na onlajn sednici Narodne skupštine Republike Srbije sa predstavnicima Učeničkih parlamenata iz cele zemlje.

“Učenici su prihvatili poziv upućen od strane Narodne skupštine. Sednica je održana putem aplikacije ‘Zoom’ i članovi Učeničkog parlamenta su uzeli aktivno učešće” – rekao je za FAR direktor gimnazije Bratislav Stamenov.

Sednicu je otvorio predsednik skupštine Ivica Dačić. Napravljen je kratak pregled prava deteta u situaciji Covida-19, zatim je vođen dijalog na pomenutu temu, a i razgovaralo se o mladima uopšte.

Na sednici su učestvovale učenice Ana Rangelov, Višnja Dimov, Klementina Estov, Mitra Zarkov i Helena Stojanov sa svojom koordinatorkom Snežom Tošev Milanov.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar