a

U Srbiji 65 preminulih, najviše u jednom danu i 6.179 novozaraženih

Prema poslednjem preseku stanja u Srbiji je na koronavirus testirano 15.508 osoba, a 6.179 je bilo pozitivno. Bitku za život izgubilo je 65 ljudi, što je najviše do sada.

Za samo dan hospitalizovano je 747 osoba, a na respiratorima je 252, odnosno za dva pacijenta manje nego juče, stoji na sajtu Covid-19.

Epidemijska situacija u Srbiji je veoma ozbiljna ocenjuje RTS i navodi da je moguće uvođenje i novih mera.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić izjavio za TV Prva da je situacija u Covid bolnicama u Srbiji izuzetno teška, ali da je zdravstveni sistem pokazao izuzetnu fleksibilnost.

„Svi pacijenti koji su već u lakšoj formi bolesti otpustaju se kući ili se prebacuju u prihvatne bolnice i centre gde će nastaviti sa daljom terapijom“, rekao je Vekić za TV Prva.

Vekić je kazao i da se planira da se od ponedeljka za Covid pacijente otvori i specijalna bolnica „Agensi i anemija“ u Ivanjici. Od ponedeljka, kako je rekao, kreće u Covid sistem Zaječar i Opšta bolnica u Pirotu, prenela je N1, a navodi TV Prva.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih do sada je potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 1.132 korisnika i 551 zaposlenog, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.325, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 569, piše u saopštenju.

Slobodan Aleksić (izvor: covid19.rs / RTS / N1)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar