Ponovo sunce u Srbiji, za vikend toplije uz slabe padavine

U četvrtak u Srbiji sunčano uz porast dnevne temperature koja će se kretati od 5 do 10 stepeni. Na krajnjem severu posle podne naoblačenje, u toku noći slaba kiša. Vetar slab, pre podne zapadni i severozapadni, posle podne južni i jugoistočni.

U petak ujutro ponegde slab mraz. Tokom dana pretežno oblačno i malo toplije. U većem delu suvo, samo na severu i zapadu mestimično s kišom. Vetar slab i umeren, pre podne jugozapadni i jugoistočni, posle podne jugoistočni i istočni. Najniža temperatura od -3 do 6, najviša od 6 do 14 stepeni.

Prema prognozi RHMZ-a, za subotu se pre podne predviđa oblačno vreme, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom. Posle podne prestanak padavina i razvedravanje sa severozapada zemlje. Vetar slab i umeren, pre podne severozapadni, posle podne jugoistočni. Najniža temperatura od 1 do 6, a najviša od 9 do 14 stepeni.

U nedelju veći deo dana umereno oblačno i suvo, uveče i noću oblačno s kišom na severu i istoku. Vetar slab i umeren, pre podne jugozapadni, uveče severni i severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 6, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni, kažu sinoptičari.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar