Usvojena odluka o izdavanju Biltena Opštine Dimitrovgrad

Na sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad usvojena je odluka o izdavanju Biltena Opštine Dimitrovgrad. Sadržaj Biltena treba da omogući pružanje informacija o radu organa Opštine Dimitrovgrad, javnih preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Opština, unapređenje komunikacije sa građanima i privrednim subjektima, predstavljanje potencijala opštine Dimitrovgrad, jačanje poverenja između lokalne samouprave i građana i povećanje transparentnosti i dostupnosti informacija.

This image has an empty alt attribute; its file name is 359-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 360-1024x683.jpg

Pored odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu Opštine Dimitrovgrad, na zasedanju lokalnog parlamenta usvojena je i odluka o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine opštine prema kojoj se sednice lokalnog parlamenta u slučaju vanredne situacije mogu održavati putem video konferencije ili telefonskim putem. Takođe, usvojen je Pravilnik za praćenje i izveštavanje o primeni lokalnog antikorupcijskog plana.

Usvojen je izveštaj o radu Saveta za zdravlje opštine Dimitrovgrad za prošlu godinu, a data je i saglasnost na plan rada ove organizacije za 2021. godinu. Takođe, usvojen je izveštaj o radu Centra za socijalni rad sa finansijskim izveštajem za 2020. godinu, kao i finansijski izveštaj Predškolske ustanove “8. septembar” za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 361-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 362-1024x683.jpg

Takođe, odbornici lokalnog parlamenta su doneli odluku o obrazovanju komisije za dodelu i promenu imena ulica na teritoriji opštine čiji je zadatak da da utvrdi i evidentira ulice koje nemaju ime i koje će promeniti dosadašnje ime i da predloži imena Skupštini opštine Dimitrovgrad na usvajanje po pribavljenoj saglasnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Usvojen je Akcioni plan zapošljavanja Opštine Dimitrovgrad za period od 2021. do 2023. godine, kao i strategija razvoja predškolskog obrazovanja i vaspitanja za period od 2022. do 2026. godine.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar