VIDEO: Dimitrov – U poslednjih 12 dana u Dimitrovgradu registrovano 18 slučajeva koronavirusa

Zbog naglog porasta broja zaraženih od Covida-19 u Dimitrovgradu, danas je održana sednica Stručno-operativnog tima Opštinskog štaba za vanredne situacije na kojoj je razmotrena aktuelna epidemiloška situacija.

U telefonskoj izjavi za FAR predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov je izjavio da je od 1. jula zaključno sa jučerašnjim danom u Dimitrovgradu registrovano 18 slučajeva koronavirusa i dodao da treći talas koji se najavljuje lagano počinje u opštini Dimitrovgrad.

Dimitrov ističe da se u Domu zdravlja beleži između 10 i 20 pregleda na dnevnom nivou od čega je polovina prvih pregleda. Navodi da Opštinski štab za sada neće uvoditi nove mere, već će se, kako kaže, čekati preporuke Republičkog štaba za vanredne situacije.

“Mi ćemo pratiti situaciju na dnevnom nivou do ponedeljka i ukoliko se broj pozitivnih povećava, pa ih imamo više od 3, onda ćemo morati da neke mere počnemo da primenjujemo. Jedino što treba raditi u ovom trenutku je da se vakciniše što veći broj građana jer je to jedini način da se izbegne ozbiljan talas i ozbiljne posledice” – kaže on.

Što se tiče turnira u malom fudbalu, Dimitrov kaže da će gledaoci morati da imaju potvrdu o vakcinaciji ili preležanoj bolesti ili da budu testirani, dok za igrače, kako naglašava, neće važiti procedura kao i za publiku, s tim što neće biti dozvoljeno mešanje gledalaca i igrača.

Opširnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija. FAR TV
jul 2021.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar