Oblaci i kiša na početku nove sedmice

U ponedeljak u nižim predelima Srbije mestimično kiša, a na visokim planinama sneg. Posle podne postepeni prestanak padavina na zapadu, a uveče i u ostalim predelima. Maksimalna temperatura od 0 na severozapadu do 10 stepeni na jugoistoku. Vetar slab i umeren, u južnim predelima Srbije jugozapadni, u planinskim predelima povremeno i jak,

U utorak pretežno oblačno i suvo. Vetar slab, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 5, a najviša od 3 na severu do 9 stepeni na jugoistoku zemlje.

Za sredu sinoptičari najavljuju pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom uz slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša od 7 do 10 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno, u centralnim i južnim krajevima Srbije mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, jugozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 1 do 4, najviša od 8 do 12 stepeni.

Prognoza od 31. decembra do 1. januara

Pretežno oblačno i u većini dana uglavnom suvo. Kiša se očekuje samo u ponedeljak, 3. januara Nove 2022. godine. Do 2. januara temperatura iznad prosečnih vrednosti za ovaj period godine, a zatim u manjem padu, kažu sinoptičari RHMZ-a,

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar