PU Pirot: Jedno lice poginulo u saobraćajnoj nezgodi

Prema najnovijem izveštaju Policijske uprave u Pirotu u dane vikenda na teritoriji okruga dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Od toga, jedna saobraćajna nezgoda završila se sa fatalnim ishodom jer je jedan vozač poginuo nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u drvo.

Policijski službenici aktivno rade na rasvetljavanju okolnosti pod kojim se desila ova saobraćajna nezgoda. Druga saobraćajna nezgoda je sa povređenim licem, u kojoj je jedno lice zadobilo lake telesne povrede.

U kontroli saobraćaja isključena su 2 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, u stanju potpune alkoholisanosti od 2,10 promila alkohola u krvi (nasilnička vožnja) i drugi vozač isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoakivnih supstani i bez vozačke dozvole jer mu je ista oduzeta zbog kaznenih poena. Oba vozača su zadržana u prostorijama PU Pirot. Nakon zadržavanja navedena lica su sprovedena kod sudije Prekršajnog suda u Pirotu, radi vođenja prekršajnog postupka.

U toku prethodne nedelje (od 17. do 23. aprila) sprovedena je međunarodna akcija pojačane konrole učesnika u saobraćaju (ROADPOL), usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, i tom prilikom otkriveno je ukupno 1016 prekršaja, stoji u saopštenju Policijske uprave u Pirotu.

A. Todorov (izvor: PU Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar