Trening za Nacionalne savete nacionalnih manjina na temu organizacionog i finansijskog menadžmenta 27. aprila u Kragujevcu

U Gradskoj upravi grada Kragujevca u četvrtak, 27. aprila od 10:00 časova biće održan trening za Nacionalne savete nacionalnih manjina na temu organizacionog i finansijskog menadžmenta. Treningu će prisustvovati predstavnici Nacionalnih saveta bošnjačke, bugarske, vlaške, makedonske, aškalijske, albanske, ruske i goranske nacionalne manjine.

U saopštenju se kaže da se trening realizuje u sklopu projektnih aktivnosti „Podrške jačanju vladavine prava u Srbiji“ zajednički finansirane od strane Evropske unije i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ), implementiranih od strane Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), odnosno projekta Zaštita manjina u procesu pristupanja EU (Minority protection for EU accession – MPA) koji realizuje Evropski centar za manjinska pitanja (ECMI) u saradnji sa GIZ i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Kako je navedeno, cilj treninga je da predstavnicima Nacionalnih saveta nacionalnih manjina omogući unapređenje svakodnevnog funkcionisanja tako što će pružiti potrebna znanja i praktične načine za obavljanje svakodnevnih zadataka i ovlašćenja i poboljšati razumevanje finansijskih propisa koji se odnose na funkcionisanje nacionalnih saveta. Učesnicima će takođe biti podeljeni materijali koji će im koristiti u svakodnevnom radu saveta, pružiti im praktične informacije i preporuke za prikupljanja sredstava kroz projekte, ali i razjasniti upravljanje rashodima i finansijsko izveštavanje.

Trening se sastoji iz dva dela. Prvi deo će biti posvećen organizacijskom, a drugi finansijskom menadžmentu. Takođe, biće održana i diskusija koja će imati za cilj da omogući učesnicima da podele konkretne probleme sa kojima se susreću u svakodnevnom radu i dobiju preporuke na koji način da ih prevaziđu.

Trening će voditi eksperti iz ove oblasti, uključujući i predstavnike Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, stoji u saopštenju.

A. Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar