Nebojša Ivanov poziva građane na skup SNS-a u Beogradu: Normalno je da i ja budem prisutan

Nebojša Ivanov, predsednik Demokratske partija Bugara (DPB), pozvao je građane da učestvuju na skupu koji se 26. maja planira u Beogradu u organizaciji SNS-a, ali se nije izjasnio o građanskim protestima i zahtevima opozicije.

Njegovu izjavu, koju nam je dostavio nakon postavljenih pitanja od strane novinara FAR-a, prenosimo u celosti:

„Za mene je predstojeći skup koji se održava 26. maja u Beogradu skup svih građana R. Srbije, bez obzira na partijsku pripadnost, koji žele da Srbija bude pristojna, normalna, ekonomski jaka i demokratski uređena, i normalno je da i ja budem prisutan na takvom skupu.

Zbog toga pozivam sve građane, koji su u mogućnosti, da uzmu učešće i budu učesnici skupa nade u Beogradu 26. maja ispred Skupštine Srbije od 19:00 časova”.

FAR je osim o predstojećem mitingu vlasti, upitao Nebojšu Ivanova i o pritiscima koji se vrše na građane kako bi krenuli na taj skup. Predsedniku DPB-a je postavljeno i pitanje o njegovom mišljenju u vezi građanskog protesta “Srbija protiv nasilja” održanom 8, 12. i 19. maja na ulicama srpske prestonice, kao i to da li se slaže sa iznetim zahtevima opozicije. Nebojša Ivanov na ova pitanja nije odgovorio.

S. Ivanov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar