Vlada usvojila predlog zakona za novčanu pomoć deci do 16 godina

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć. Time se definiše pitanje isplate po 10.000 dinara za svako dete koje je državljanin Srbije i koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Vlade Srbije, ovim zakonskim rešenjem obuhvaćena su i deca koja sada imaju 16 godina, a koja prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, jer su tada imala manje od 16 godina. Pravo na uplatu novčane pomoći u tom iznosu ima majka deteta, izuzetno otac, staratelj ili hranitelj i to pod uslovima koji su propisani ovim zakonskim rešenjem.

Prijava za dobijanje ove pomoći biće moguća od 20. avgusta do 20. septembra, elektronski, preko portala Uprave za trezor, dok će isplata početi od 25. septembra.

Predlog zakona je predvideo da će hraniteljima deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć, kao i primaocima novčane socijalne pomoći, ovaj iznos od po 10.000 dinara za svako dete biti uplaćen bez podnošenja prijave.

U saopštenju se navodi da će prijava na portalu Uprave za trezor biti jednostavna – podnosilac prijave, odnosno majka, unosiće broj lične karte, svoj matični broj, matični broj za svako dete i naziv banke u kojoj želi da joj novac bude uplaćen.

Izvor i foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar